Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Hungarian hu
English en
Ön itt jár: > Kezdőlap >

SportNagyker Blog

2024. 03. 21. 12:06:12
2022. 09. 09. 12:23:52
Milyen bordásfalat válasszak?

A bordásfalat elsőként Svédországban kezdték el XIX. század elején használni, mint terápiás eszközt. A terápiát leginkább a vázizomzat, megerősítésére alkalmazták. Napjainkra azonban annyira elterjedt, hogy számtalan edzés közkedvelt eszközévé vált, amit egyre több kiegészítővel kombinálhatunk így, ha akarjuk, akár az összes izomcsoportunkat is erősíthetjük vele.

2022. 02. 07. 09:06:04
Miért érdemes ugráló kötelezni? 11 ok miatt!

Miért érdemes ugráló kötelezni?

A már az ókorban is használt ugrálókötél a mai napig nagy divatnak örvend. Nem csak azért, mert rengeteg sportág kiegészítőként használja, hanem azért is, mert több szempontból is előnyös!
2022. 02. 04. 15:23:59
Jóga gyakorlatok kezdőknek és haladóknak

Általánosságban a jóga gyakorlatokról és testre gyakorolt hatásáról

A jóga egy szanszkrit eredetű szó, amely 3000 évvel ezelőtt alakult ki Indiában. A szó jelentése a szellem, a lélek és a tudat egyesítését jelenti.

A jógagyakorlatok segítenek a testünk, tudatunk, szellemünk és lelkünk egyensúlyának megteremtésében, illetve a mai stresszes, rohanó világban segít megbirkózni a mindennapos gondokkal és problémákkal.

2022. 02. 04. 14:38:00
SMR hengerek a 21. század csodái

Ebben a században nagyon gyors ütemben kezdett el fejlődni a világ. Nem csak kisebb lett a világ távolsága, de új dolgokat fedeztünk fel a meglévő ismereteink alapján. Ilyen az orvoslás is, ahol egyre inkább meglátták, hogy mennyire is fontos az, hogy az ember rugalmas tudjon maradni, ne kezdjen el befeszülni.

Erre tökéletesen alkalmas volt a masszázs. Az SMR hengereknek köszönhetően azonban most már akár otthonról is végezhető az izmok ellazítása!

2022. 02. 04. 13:55:24
Darts története a 19. századból

A Darts egy angol eredetű játék és sport. Ebben a játékban a játékosok 3-3 nyilat dobnak körönként felváltva egy kör alakú céltáblába, amely szektorokra vannak osztva. Ezek a szektorok különböző pontértékkel rendelkeznek, 1-től 20-ig, bár a szektorok további, dupla és tripla szektorokra vannak osztva, amely az eredeti pontérték dupláját, vagy tripláját érik.

Darts legendája

De mi is a története ennek a sportnak, amely a 19. század óta ismert és egyre nagyobb népszerűségnek örvend?

2022. 02. 04. 12:00:54
7+1 védőfelszerelés

A sportok remek szórakozást nyújtanak. Döntsön az ember társasági tevékenységként mellette, vagy magányos farkasként akarja űzni inkább, nem csak kikapcsolódást tud nyújtani, de egészségesen is tart, javítja a kondíciót és fittek leszünk tőle. Ám bármennyi pozitív dolgot nyújt nekünk ez a tevékenység, az árnyoldala mindig ott lesz vele: a sérülések.

Emiatt nagyon fontos az, hogy megpróbáljuk elkerülni ezeket a lehetőségeket. Ha már beütött a gond, akkor csak egy dologra van lehetőségünk: meggyógyulni, minél előbb. De mit is tehetünk ezeknek az érdekében?

2022. 02. 04. 11:43:04
A 100 éve fejlődő futball labda

Nincs olyan ember a földön, aki ne ismerné a futballt. Ez az a játék, amit – a hivatalos mérkőzéseken – két 11 fős csapat játssza egymás ellen. Céljuk, hogy a lehető legtöbbször juttassák az ellenfél kapujába a labdát, amelyet a kapus próbál megakadályozni.

A játék ettől azért több szabállyal rendelkezik (les, szöglet, szabadrúgás, stb), de ez a cikk nem ezt fogja bemutatni, hanem a játék főszereplőjét, amelyről nagyon keveset tudnak az emberek: a futball labdát!

2022. 02. 04. 10:55:01
7+1 Jóga fajta – A bőség zavara

Ki ne hallott volna már a jógáról? Valószínű nincs olyan ember a földön, aki legalább egy mondatot tud mondani erről a nagy múltú és érdekes testmozgásról. Akár a légzéssel kapcsolatban, akár a pozíciókkal kapcsolatban, de akár lehet a múltjával kapcsolatban. De vajon mennyien tudják, hogy a jóga egy gyűjtőnév és valójában rengeteg variánsa létezik?

2022. 02. 04. 10:48:00
7 ok, amiért a jóga jó dolog

Az elmúlt tíz évben egyre népszerűbbé vált a jógázás az emberek között. De vajon mi ennek az oka? És mi is ez valójában? Ebben a cikkben ezekre a kérdésekre próbálunk meg válaszolni!

A jóga legvalószínűbb gyökere az indus-völgyi civilizációkhoz vezethető vissza, ugyanis olyan, 4 ezer éves képeket találtak ott a kutatók, ahol meditáló jógikat ábrázoltak. Innen indult szépen, lassan világhódító útjára ez a testmozgás, ami a hindura nagy hatást fejtett ki.